Heerlijk uit eten bij Restaurant Us HeitCulinair genieten in Leeuwarden

Reserveer een tafel

Restaurant Us HeitLeeuwarden, Friesland

Maak een reservering

Leeuwarden City Events

In samenwerking met Leeuwarden City Events, kunt bij ons een diversiteit aan de meest uiteenlopend arrangement boeken, voor een onvergetelijke dag. Voor meer informatie of boeken kunt u contact opnemen met: Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof Tel.: +31(0)58 216 21 80 of stuur een email naar: info@hotelstadhouderlijkhof.nl 

Meer informatie Paleis StadhouderlijkHof


U kunt kiezen uit de volgende arrangementen: afbeelding van Leeuwarden city

 • Dinerquiz Ik hou van Oranje
 • Dinerquiz de Bedrieger aan tafel
 • Sherlock Holmes City Game
 • City Game de Kolonisten
 • De Grachtenfluisteraar
 • Puzzelspeurtocht 058
 • Oranje Bitter
 • Smakelijke Stadswandeling
 • In de voetsporen van de Nassaus
 • Ontdek Historisch en Culinair Leeuwarden
 • Pramen en proeven
 • Foto workshop

Dinerquiz

Afbeelding van klompen en tulpen bij Restaurant Us HeitIk hou van Oranje dinerquiz arrangement 

Dacht u alles te weten van het koningshuis en haar inwoners? Nieuwsgierig hoeveel % van de Nederlanders koningsgezind is? Hoe je collega's kunnen spellen en zingen? Onze enthousiaste host presenteert de Ik hou van Oranje dinerquiz! Vanavond weet u alles!

De groep wordt verdeeld in teams ter bevordering van de strijdlust. Tussen de verschillende gangen wordt u getest op uw kennis tijdens deze ouderwets gezellige dinerquiz. Welk team gaat er met de hoofdprijs vandoor? Meemaken, beleven en proeven dit Ik hou van Oranje arrangement.
 

Tijdsduur: ca. 3 uren
Prijs: € 35,00 p.p. (minimaal 20 personen)
Inclusief: spelprogramma, begeleiding, presentatie, organisatie, btw
Exclusief: driegangendiner (€32.50), consumpties (€2.75)


Bedrieger aan tafel: onze hilarische "vlekken in de nek" dinerquiz!

Leer collega’s, vrienden en familie van een hele andere kant kennen en ontdek wie de boel bedriegt aan tafel. Een spannend uitje vol met interactie enhilariteit. Niemand is te vertrouwen, want aan tafel zit een ''bedrieger”. Wie kunt u tijdens dit diner nog vertrouwen? Niemand, maar het moet, want u moet samen spelen...

dinerquiz bij restaurant Us Heit

Wees dus op uw hoede en houd elkaar goed in de gaten. Wie voert iets in zijn schild, wie vertoont rare trekjes en wie saboteert de zaak? Er is verwarring, achterdocht, samenspel en nog veel meer. Aan u de taak om de bedrieger te ontmaskeren. Een raadselachtige spannende “vlekken in de nek” diner game!

Tijdsduur: ca. 2 à 3 uren
Prijs: € 32,50 p.p. (minimaal 15 personen)
Inclusief: spelprogramma, begeleiding, organisatie, btw
Exclusief: driegangendiner(€32.50), consumpties(€2.75)


City Games

Sherlock Holmes game; spanning en sensatie met de nieuwste Tablet Game in Leeuwarden!

De stad is in rep en roer als de politie het verminkte, levenloze lichaam van een jonge vrouw uit het water takelt. Wie heeft deze brute moord op zijn geweten? De omwonenden verkeren in shock, de dader is spoorloos verdwenen en het rechercheteam tast in het duister. Hoog tijd om een detectiveteam met een onberispelijke reputatie in de arm te nemen… jullie!

Als een ware Sherlock Holmes combineer je logica eninlevingsvermogen met veldwerk om de voorafgaande gebeurtenissen te reconstrueren en zo het moordmysterie op te lossen. Speur door de stad naar aanwijzingen over het moordwapen. Win het vertrouwen van getuigen, want die hebbenvaak waardevolle informatie over het uiterlijk van de dader.

Sherloch Holmes City Game, bij restaurant Us Heit

En, last but not least, leg je al je ingevingen direct vast op de gevoelige plaat – of je loopt het risico dat een andere detective met de eer gaat strijken. Ben je erachter waar de moord isgepleegd of de manier waarop? Even een fotootje!

Na afloop bekijken we welk team het grootste "Sherlock" gehalte heeft.Vergeet misdaadromans, CSI en Cluedo. In deze meeslepende City Game steek je de handen uit de mouwen. Een eersteklas breinbreker die van elk bedrijfsuitje, jubileum en vrijgezellenfeest een avontuur maakt!

Tijdsduur: ca. 2 uren
Prijs: € 25,00 p.p. (minimaal 10 personen)
Inclusief: game, tablets, spelbegeleiding, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak(€4.50), lunch(€19.50), high tea(€19.50), bbq(€29.50), diner(€32.50), consumpties(€2.75)


Ontdek Leeuwarden bij restaurant Us HeitDe Kolonisten game: gebasseerd op het beroemde bordspel!

Deze City Game, afgeleid van het populaire bordspel, is nu te spelen in hartje Leeuwarden. Dit keer niet via het bordspel maar via een tablet. Tactiek en samenwerking bepalen de winnaar.

Net als in het bordspel moet je er voor zorgen dat je zoveel mogelijk grondstoffen verzamelt en hiermee dorpen en steden bouwt om punten te verdienen. Jullie beginnen met een leeg speelveld maar al lopende worden steeds meer gebieden zichtbaar. Gebruik ridderkaarten,
ontwikkelingskaarten, onderhandel, plunder, werk samen of zet je tegenstander de voet dwars.

Na afloop bekijken we welk team het grootste "Kolonisten" gehalte heeft.

Tijdsduur: ca. 2 à 3 uren
Prijs: € 30,00 p.p. (minimaal 15 personen)
Inclusief: game, tablets, spelbegeleiding, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak(€4.50), lunch(€19.50), high tea(€19.50), bbq(€29.50), diner(€32.50), consumpties(€2.75)


Grachtenfluisteraar

afbeelding van de grachten van LeeuwardenSpeuren in de grachten met voor elk team een eigen electrosloep.

De binnenstad van Leeuwarden wordt doorsneden door vele grachtjes. Wat is er leuker dan met fluisterboten de Leeuwarder binnenstad onveilig te maken. In dit spannende spel neemt u het op tegen uw collega's. Gewapend met een vragenlijst, een routekaart en diverse foto's krijgt u ruim 2 uren de tijd om al speurend door de grachten de Leeuwarder raadsels te ontcijferen.

Met de elektrosloep kunt u op de mooiste plekjes komen en u kunt overal aanleggen om de antwoorden te vinden. Deze bevinden zich altijd op of rond de grachten van de binnenstad. Op het afgesproken tijdstip komen alle teams bij elkaar en onder het genot van een drankje wordt bekend gemaakt welk team zich de winnaar van De Grachtenfluisteraar mag noemen.

Tijdsduur: ca. 2 à 3 uren
Prijs: € 27,50 p.p. (minimaal 10 personen)
Inclusief: organisatie, begeleiding, fluisterboten, puzzeltocht
Exclusief: koffie/thee en gebak(€4.50), lunch(€19.50), high tea(€19.50), bbq(€29.50), diner(€32.50), consumpties(€2.75)


Puzzelspeurtocht

Puzzelspeurtocht bij restaurant van Us HeitGewapend met een oude stadsplattegrond al speurend Leeuwarden verkennen.

Jullie wandelen langs vele oude panden en mooie straatjes. Welk team lost in de opgegeven tijd alleraadsels op? Bij het eindpunt genieten we na onder het genot van een drankje. Tevens wordt bekend gemaakt welk team de champagne mag open maken!

Tijdsduur: ca. 2 uren
Prijs: € 19,50 p.p. (minimaal 15 personen)
Inclusief: instructie, champagne voor het winnende team, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak, lunch, high tea, bbq, diner, consumpties


Koninklijk Leeuwarden

Oranje Bitter kruienbitterproeverij, bij restaurant Us HeitOranje Bitter arrangement: een gewaagde combinatie van drank en het Koningshuis!

U wordt ontvangen in het Beerenburgmuseum voor een kruidenbitterproeverij. Na een korte rondleiding door de paleiselijke omgeving van het Stadhouderlijk Hof neemt de gids u mee op pad. We volgen met deze wandeling het spoor van de Nassaus door historisch Leeuwarden. Beroemde gebouwen zijn geplaatst of verbouwd voor de stadhouders.

Tijdsduur: ca. 3 uren
Prijs: € 15,00 p.p. (minimaal 10 personen)
Inclusief: koninklijke rondleiding en stadswandeling, kruidenbitterproeverij, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak, lunch, high tea, bbq, diner, consumpties


In de voetsporen van de Nassaus arrangement

Van 1584 tot hun vertrek naar Den Haag in 1747 resideerden de stadhouders uit het huis van Nassau-Dietz in Leeuwarden. Na een korte rondleiding door de paleiselijke omgeving van het Stadhouderlijk Hof neemt de gids u mee het mooie centrum in. We volgen met deze wandeling het spoor van de Nassaus door historisch Leeuwarden. Beroemde gebouwen zijn geplaatst of verbouwd voor de stadhouders. Lusthoven zijn in alle pracht en praal ontworpen voor heerlijke wandelingen. U volgt hun spoor van werkplek naar hun tuin, van tijdelijke rust naar blijvende rustplaats.

Tijdsduur: ca. 2 uren
Prijs: € 11,50 p.p. (minimaal 10 personen)
Inclusief: citytour, gidsenteam, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak(€4.50), lunch(€19.50), high tea(€19.50), bbq(€29.50), diner(€32.50), consumpties(€2.75)


Culinaire tours 

Ontdek Historisch & Culinair Leeuwarden: stadswandeling, praamvaart, Beerenburgerproeverij en uitgebreid diner.

afbeelding van historisch LeeuwardenDe populairste wandeling is die door historisch Leeuwarden. Een prachtige rondleiding door het hart van de oude binnenstad. Na een heerlijk kop koffie in een oud Leeuwarder etablissement neemt de gids jullie mee op ontdekkingsreis.

De route gaat langs vele boeiende rijksmonumenten, straten en stegen. De gids vertelt alles over het ontstaan vande stad en zijn roerige geschiedenis. Via de karakteristieke "pijpen" lopen jullie over de grachten en zien onze schatten als de Oldehove, Princessehof, Prinsentuin, Gasthuizen, Waag, Grote Kerk, Stadhuis en Stadhouderlijk Hof.

Jullie worden ontvangen in het Beerenburgermuseum. Hier krijgen jullie uitleg over de bereidingswijze en de geschiedenis van de distilleerderij. Natuurlijk zal er aan het eind van de rondleiding ook nog een Beerenburger geproefd worden.

Tijdsduur: ca. 4 à 5 uren
Prijs: € 35,00 p.p. (minimaal 10 personen)
Inclusief: organisatie, begeleiding, stadswandeling, gids, boomsma proeverij en rondleiding,praamtocht, schipper/gids, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak(€4.50), lunch(€19.50), high tea(€19.50), bbq(€32.50), diner(€32.50), consumpties(€2.75)


afbeelding van culinair LeeuwardenSmakelijke Stadswandeling: Leeuwarden op z'n lekkerst!

We maken een tour dwars door de stad langs de leukste straatjes. Onderweg hoort u verhalen over Leeuwarden van onze gids, over vroeger en nu. Hippe, nostalgische en smakelijke winkels hebben een tractatie klaar staan speciaal voor jullie besloten gezelschap, van bonbons tot kaasjes, van Mediterraanse hapjes tot een lokale appelsap en cranberrywijn. Leer Leeuwarden kennen op de lekkerste manier!

We sluiten af met een uitgebreide proeverij van lokale streekproducten...

Tijdsduur: ca. 2 uren
Prijs: € 25,00 p.p. (minimaal 8 personen)
Inclusief: lekkernijen en versnaperingen onderweg, uitgebreide proeverij, citytour, gidsenteam, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak, lunch, high tea, bbq, diner, consumpties


Pramen & Proeven arrangement: een grachtentour, een Beerenburgproeverij en een leuke goodiebag.

Voor uw besloten gezelschap ligt er een praam met schipper en gids klaar. Het is een genot om door de grachten van Leeuwarden te varen. De route gaat langs de Nieuwestad, door het Nauw, over de Kelders, langs de Voorstreek, via het Hoekstereind,door de Eebuurt naar de Prinsentuin en door hetSchavernek, maar is aan te passen aan uw wensen.

Proeverij bij Boomsma
Heerlijke kruidenbittertjes bij de enige echte distilleerderij van Leeuwarden. Jullie worden ontvangenin het Beerenburgermuseum. Hier krijgen jullie uitleg over de bereidingswijze en de geschiedenis van de distilleerderij. Natuurlijk zal er aan het eind van de vertelling ook nog een uitgebreide proeverij plaatsvinden...dit smaakt naar meer!

Afbeelding van een distilleerderij, bij restaurant Us Heit.

Het gezelschap ontvangt een goodiebag met iets leuks...

Tijdsduur: ca. 2 uren
Prijs: € 25,00 p.p. (minimaal 10 personen)
Inclusief: besloten praamvaart, schipper/gids, proeverij, vertelling, goodiebag, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak (€4.50), lunch(€19.50), high tea(€19.50), bbq(€32.50), diner(€32.50), consumpties(€2.75)


Foto workshop

Op pad met een beroepsfotograaf door hartje Leeuwarden!

foto workshop bij restaurant Us Heit

De beroepsfotograaf geeft eerst een workshop over de do's en don'ts in fotografie. Belichting, close-up en vergezichten worden onder de loep genomen. Vervolgens gaan we op pad om te kijken hoe getalenteerd jullie zijn. Mocht fotografie niet je roeping zijn? Geen nood, want er moeten natuurlijk ook personen poseren voor de camera...

Na afloop ontvangen jullie een fotocollage als herinnering aan deze leuke en leerzame dag.

Tijdsduur: ca. 3 uren
Prijs: € 32,50 p.p. (minimaal 10 personen)
Inclusief: workshop, begeleiding, fotocollage, btw
Exclusief: koffie/thee en gebak (€4.50), lunch(€19.50), high tea(€19.50), bbq(€29.50), diner(€32.50), consumpties(€2.75), (eigen) camera's


Even geduld a.u.b.
Resultaten worden ververst.

Wij gebruiken cookies.

Fletcher Hotels gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om de website nog gebruiksvriendelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees meer in ons cookiebeleid.  Indien u niet akkoord gaat met het plaatsen van alle cookies, kunt u dit instellen via uw Browser. Meer info